Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen
Update sept 24:
De laatste maanden heeft hij grote stappen gezet en vertrouwt hij bijna alle verzorgers. Hij verstopt zich niet meer, is een stuk vriendelijker en nieuwsgierig naar wat er om hem heen gebeurt. Zelfstandig eten kan hij sinds een paar maanden en nu heeft hij de smaak te pakken! Hij geniet vooral van het natvoer dat House of Animals
uit Nederland liet aanrukken. Ook speelt hij nu graag met kattenspeeltjes.
Ook met zijn gezondheid gaat het goed. Voor zijn leukemie blijft hij medicijnen krijgen. Daar reageert hij goed op en de ziekte is stabiel. Maar naast specialistische zorg heeft hij soms natuurlijk ook ‘gewone’ zorg nodig: afgelopen maand werd hij behandeld tegen wormen en vlooien.
- Eén keer in de maand ging ik met een bewoonster van Philadelphia naar dierentehuis De Hof van Ede "poezenknuffelen". Dit contact is tot stand gekomen via NL voor elkaar. Lees meer over onze belevenissen in de
blogs over Elisabeth. Omdat er nu alleen nog honden verblijven bij het dierentehuis is het ‘poezenknuffelen’. gestopt maar ik heb nog steeds contact met haar.
- Ik steun ik het belangrijke werk van
Vier Voeters , door voor elke recensie € 2,50 te doneren.
- In plaats van een kerstkaart een donatie aan het project
Zwerfkat in Vietnam van Vier Voeters.
Groen ondernemen
- Zowel zakelijk als privé ben ik klant bij de
ASN bank. Deze duurzame bank scoort zeer goed op de
eerlijke bankwijzer (Volksbank).
- Bij mijn website beheerder, Mijndomein, vinden ze duurzaamheid ook belangrijk dus compenseren ze de CO2 uitstoot. Deze website is 100% groen. Lees meer
- Visitekaartjes zijn Milieuvriendelijk op lichtbruin papier, op natuurlijke wijze gekleurd met schillen van cacaobonen.
- Ik probeer zo verantwoord mogelijk met mijn datagebruik om te gaan. "zero-inbox beleid, minder bijlagen versturen en selectiever filmpjes versturen. De datacenters die dit verwerken verbruiken namelijk erg veel energie.
Mijn kleine bijdrage aan
Landgoed Gienderwijte te Nispen. Dat bestaat op dit moment uit 4 hectare grond dat sinds begin jaren ‘90 door de beheerders is ingericht als natuur. Deze woudfundingsactie maakt het mogelijk om de aangrenzende ruim 11,1 hectare landbouwgrond ook om te vormen naar natuur. Hierdoor ontstaat een prachtig natuurgebied van ruim 15 hectare dat onderdeel wordt van Natuurnetwerk Brabant. De volgende natuur wordt er ontwikkeld:
- Kruiden- en faunarijk grasland
- Droog bos
- Vochtig bos
- Dynamisch moeras
- Zoetwater plas
Alle kleine beetjes helpen en daarom kom ik als het enigszins kan op de fiets naar je toe.
Letterlijk en figuurlijk
groene energie
! Een goede tweede keus is de trein:
Reizen zonder CO2-uitstoot
!
Soms kan het echter niet anders en moet ik de auto pakken.
Het is een uitdaging om steeds minder autokilometers te maken. Maar met meer kilometers in dezelfde tijd lukt dat niet meer.
Om toch wat terug te doen voor de natuur heb ik begin 2023 nog 4 vierkante meter van landgoed Gienderwijte geadopteerd.
Vanaf 2024 doneer ik aan
Stichting VoorGrond., een spin-off van
Land van Ons. Zij willen de achteruitgang van biodiversiteit in Nederland keren. Ze willen bijdragen aan het herstel en behoud van plant- en diersoorten. Ze gaan voor een natuurinclusieve landbouw op een boerenland vol leven, voor burgers die betrokken zijn met het landschap om hen heen. Op 16 januari 2024., op Big Improvement Day (BID), ontving Land van Ons de BID Impact Award voor Duurzaamheid, categorie Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven.
2024 begon met zowel veel trim- als oppasafspraken. Oppassen doe ik zoveel mogelijk op de fiets maar trimmen moet met de auto vanwege aantal afspraken en afstanden en het meenemen van onder andere mijn trimtafeltje. Door gezondheidsproblemen in februari en maart minder getrimd en vaker de auto gepakt voor het oppassen.
In 2023 door de stijgende vraag naar trimbehandelingen gestopt met kattenoppas in de regio Arnhem. Voor het trimmen moet ik de auto gebruiken in verband met het aantal afspraken, de afstanden en het vervoer van onder andere mijn trimtafeltje.
2022 goed begonnen. In april door onverwachte mantelzorgtaken helaas vaak de auto moeten pakken. In mei zorgde onder andere de kattencampus voor extra autokilometers. Gelukkig ook een heleboel fietskilometers erbij. In jde zomer helaas weer vaak de auto moeten pakken wegens tijdgebrek en record drukte. Maar ook een record-aantal groene kilometers :-). September en oktober waren erg druk met trimafspraken dus helaas vaak de auto moeten pakken.
De corona maatregelen zoals sluiting van de trimsalons en de avondklok zorgen begin 2021 voor fors minder werk en het annuleren van de kattencampus bijscholingsdag. Minder kilometers dus en de meeste op de fiets. Lekker duurzaam! In februari moesten de trimklanten thuis opgehaald worden. Dat doe je natuurlijk niet op de fiets. Veel te koud voor de katjes! vanaf maart kwamen er geleidelijk aan weer meer opdrachten binnen en door tijdgebrek moet je dan soms de auto pakken.
2020 was een raar jaar. In januari en februari nog aardig wat auto-kilometers moeten maken vanwege de Kattencampus en intervisie met collega's. Door de maatregelen ten gevolge van de COVID-19 uitbraak lag het reizen van maart t/m mei ook hier vrijwel stil. Daarna begonnen de consulten aan huis weer en leek het wel of iedereen tegelijk op vakantie ging zodat ik het ook druk had met Kattenoppas. Door tijdgebrek moet ik dan soms de auto pakken. Gelukkig kon ik het jaar afsluiten met aardig wat groene kilometers!